Hayati Vasfi TAŞYÜREK Ortaokulu

0 (344) 5114971
Afşinbey Mahallesi Öğretmen Fevzi ÖZGÜL Caddesi No27 Afşin/Kahramanmaraş
Vizyon
Öğrencinin eğitim ve öğretimin merkezinde bulunduğu, işbirliği içinde kollektif çalışan, eğitim kadrosu ile, geleceği elinde tutabilen bir eğitim ortamında daha coşkulu, anlamlı ve mutlu yarınlara.. Okulumuzun Amacı: Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; Öğrencileri ilgi, istidat ve kabiliyetleri istikametinde yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamak, Öğrenciye, Atatürk ilkelerine ve inklaplarına, T.C. Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak haklarını kullanabilme, görevlerini yapabilme ve sorumluluklarını yüklenebilme bilincini kazandırmak, Öğrencinin milli kültür değerlerini tanımasını, takdir etmesini, çevrede benimsemesini ve kazanmasını sağlamak, Öğrenciyi topum içerisndeki rollerini yapan, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, işbirliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetiştirmek, bulundukları çevrede yapacakları eğitim, kültür ve sosyal etkinlikler ile milli kültürün benimsenmesine ve yayılmasına yardımcı olmak, Öğrenciye fert ve toplum meselelerini tanıma, çözüm arama alışkanlığı kazandırma, Öğrenciye sağlıklı yaşamak, ailesinin ve topulumun sağlığı ile çevreyi korumak için gerekli bilgi ve alışkanlıkları kazandırmak, Öğrencinin el becerisi ile zihni çalışmasını birleştirerek çok yönlü gelişmesini sağlamak, Öğrencinin araç ve gereç kullanma yoluyla sistemli düşünmesini, çalışma alışkanlığı kazanmasını, estetik duyguların gelişmesini, hayal ve yaratıclık gücünün gelişmesini sağlamak, Öğrencinin mesleki ilgi ve yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlayarak gelecekteki mesleğini seçmesini kolaylaştırmak, Öğrenciye üretici olarak geçimini sağlaması ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunması için bir mesleğin ön hazırlığını yaptıracak, mesleğe girişini kolaylaştıracak ve uyumu sağlayacak davranışları kazandırmak, Öğrencilerin serbest zamanlarını değerlendirmelerini, öncelikle enerjiden ve artık malzemeden savurganlığa kaçmadan yararlanmalarını sağlamak.
Misyon
Düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş; bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış; millî kültür ile insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş; iletişime ve paylaşıma açık, sanat duyarlılığı ve becerisi gelişmiş; öz güveni, öz saygısı, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek; gayretli, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, barışçı, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkân sağlamaktır.
Öğretim Şekli :örgün
kalorıfer